neděle 22. prosince 2019

Mexico - Den Taxco

Po snídani jsme pokračovali v našem mexickém putování směr Taxco. 
Cestou jsme zastavili u stromových kaktusů v Kaňonu supa 

Mexico - země kaktusů.

Přesně podle Petrova harmonogramu jsme ve 13:45 přijeli do města Taxco (vyslovuj Tasko). 
Taxco je malé okouzlující město, které se nachází na kopci v 1800 metrech nad mořem. Dříve se zde těžilo stříbro, v dnešní době je město známé díky výrobkům ze stříbra.

Návštěva městečka Taxco začala báječným obědem v pozoleríi.
Však také v manuálu na dnešní den v rubrice Co je třeba ochutnat je:
Pozole  (kuřecí nebo vepřový vývar s kukuřičnými zrny, masem, nepikantním nebo mírně pálivým chilli, oreganem a cibulí) je typickým jídlem místního kraje.
 Jako aperitiv byl mezcal.
Pája byl dobře naladěn - měli oblíbené pivo Bohemia.

Pája si objednal vepřové pozole, 
já kuřecí. 
Vepřová kůže nám moc chutnala, objednali jsme si i návdavek pro přikusování jako chuťovku.
Všimněte si vždy přidané limetce.


Po báječném obědě jsme se šli ubytovat do tohoto hotelu. 

Spolu s Marcelkou a Lubošem jsme měli nádherný pokoj.

V hotelové zahradě je fíkus dubový.

Jen pro zajímavost, na dalším obrázku je stejný fíkus u nás doma.

Ubytovali jsme se a šli na prohlídku nádherného městečka. 
Dlážděné uličky jsou velmi úzké, jedinou dopravou, která "projede" je taxik v podobě brouka. Na místě spolujezdce chybí sedačka, aby se cestujícím lépe nastupovalo. Na zadních sedačkách sedí zpravidla mnohem víc lidí než je u nás povoleno.

Dominantou náměstí je kostel Santa Prisca. 
Městečko je více než malebné. 



Pája mně bohužel zakázal fotit tržnice se stříbrnými šperky. Byla to ale veliká nádhera.
Nakoupili jsme stříbrné dárečky, víno na večer s našimi spolubydlícími a hot dog na hlad.

Vrátili jsme se do hotelu, s Marcelkou a Lubošem vypili víno a bylo nám líto, že tohle je naše poslední noc v Mexiku.

Žádné komentáře:

Okomentovat