sobota 21. prosince 2019

Mexico - Den Acapulco

Acapulco, v jazyce nahuatl znamená místo, kde roste rákosí, leží v mexickém státě Guerrero.


Kromě luxusních hotelů, restaurací, nočních podniků a řady obchodních  domů, turisty přitahují krásné upravené písečné pláže, které jsou o víkendech beznadějně přecpané - je víkend, navíc prodloužený.
Nasnídali jsme se v hotelu a vyrazili společně na pláž.


Půjčili jsme si židličky, stoly, deštníky a vrhli jsme se do vln Pacifiku. Během chvilky se pláž zaplnila nejen turisty, ale i obchodníky                s klobouky, šátky, halenkami, plavkami, krevetami, ústřicemi, pivem...                Najednou vedle nás rozbalili aparaturu a začalo se vyhrávat a tančit. I já, dokonce v plavkách, to bych si o sobě nikdy nepomyslela. 
Jen těžko jsme se mezi turisty promotali
k východu, abychom mohli jít do tržnice nakupovat dárky a suvenýry.
Co jsme nekoupili v tržnici, dokoupili jsme ve Walmartu naproti hotelu. 



Pája měl pivo a dobrou náladu.

V pět hodin jsme odjížděli autobusem do restaurace Amigo Miguel sídlící přímo na břehu Pacifiku ochutnávat dary moře. 

  Pájík byl dobře naložen.


Po večeři jsme šli na noční představení skokanů na La Quebrada. Snažili jsme se najít místečko, odkud dobře uvidíme na téměř 40 metrů vysokou skálu. 


Najednou jsme měli skokany s hořícími pochodněmi  v zádech. Naskákali do vody kousek vedle nás a vylezli na protějším břehu, kde šplhali po skále nahoru jako pavoučci.


 Představení bylo krásné, skokani si načasovali skok vždy tak, aby je smetla přicházející vlna. Dech se nám skutečně zatajoval a já celou dobu přemýšlela, jak to těm dětem může jejich maminka dovolit. Měla jsem o ně strašný strach.


Po představení jsme společně prošli centrální náměstí v Acapulco, na konci na nás čekal Viktor s autobusem a dovezl nás do hotelu.

Dobrou předposlední noc!







Žádné komentáře:

Okomentovat