úterý 7. května 2013

Bramborová buchta

Neznám asi nikoho, kdo by ji neměl rád.
A protože jsem jí doma dělala už jako malé holka (pod průhlednou záminkou mé maminky, že jí umím líp než ona), mám dostatek zkušeností ...... a Pája jí miluje.
Používám stále stejný recept a tady je:


5 brambor vařených a 2 brambory syrové
1/2 litru mléka
uzenina
5 kostek cukru
5 dkg kvasnic
1/2 kg hrubé mouky
2 vejce
2 lžíce omastku
sůl, česnek, pepř, majoránka



Přidávám koření z Koření od Antonína, které se jmenuje SALÁT PIKANT (přidávám ho skoro do všeho, stejně jako granulovaný česnek) nebo jakékoliv jiné koření, které mi padne do ruky včetně vegety.

Připravím kvásek - když je tady trochu teplo, tak se podaří.
Nastrouhám brambory, česnek a všechno včetně kvásku smíchám dohromady.
Pak to takhle vypadá:

Dám do vymazaného a vysypaného pekáče a peču poměrně dlouho, nevím jak, ale když už se nelepí na párátko, které dovnitř píchám, je hotovo.
Brbuchtu vyndám z trouby.
Pája rychle vezme kus másla a potírá - bohatě, ale dává pozor, abych ho neviděla a neláteřila, jak je máslo drahé.

 Fotku upečené buchty už jsem bohužel nestihla. Snad někdy příště.

2 komentáře: