I naše babička si oblíbila dědovo rybaření. A hlavně ryby všech druhů. Navíc je sama vykuchá a vyčistí.
A pak už nastupuji já. Zpravidla cejny, ale někdy i líny nebo kapra nasolím a nechám v lednici 3 dny uležet. Pak je opláchnu, už jdou i vykostit, vložím do mísy a potopím do octa nebo láku. Nechám další 3 - 4 dny uležet.
Jestliže potopím do neředěného octa, opláchnu, jestliže potopím do láku, už neoplachuji, nakrájím na kostičky, přidám cibuli, napěchuji do sklenice a zaliju kvalitním olejem. Používám olivový, ale asi je lepší méně výrazný.
Z tohoto můžeme vyrábět při přidání třeba majonézy, zeleniny různé saláty nebo konzumujeme v této podobě.
nevycházím z údivu ... ;)
OdpovědětVymazattohle je "normální zrání"?:)
To je ta jiná etapa života. Před nemocí bych guljála po bulváre...
VymazatŠkoda že u nás žádný rybář není, vypadá to skvěle:-))
OdpovědětVymazatAjko, přidala jsem oblíbené čtenáře, ale nevím, jestli je to tak správně.
OdpovědětVymazatjá taky dala pokus, ale nejak to jde mimo mně :))) bolšaja technika ...
VymazatMožná jsme to dokázaly, Ajka to mám až úplně dole a vypadá to podobně. Ach jo, bojím se, že to už s náma lepší nebude. Navíc mi těší, že na tom nejsem tak špatně sama.
VymazatHolky jste dobrý! A buďte v pohodě, taky nejsem technický talent:-)))
OdpovědětVymazat