... to jsem si o sobě nikdy ani nepomyslela.
Ale každá etapa života něco odnese a něco nového přinese - kromě vrásek, artrózy, kil, brýlí.
Šunkovar jsem si nepřála, ale děti mně ho daly k narozeninám a marné bylo vymlouvání, že nemám pragandu. Koupily mi jí. Pak už se jen dožadovaly šunky. První pokus byl z kuřecích prsou. Ta se snědla tak rychle, že jsem jí nestihla ani vyfotit. Byla vážně moc dobrá, dostala jsem elán a naložila vepřovou. Kilo vepřové kýty - zrovna byla v akci, lžička pragandy, 2 lžičky soli, deci vody, lžička medu nebo cukru. Dvacet minut promíchávat a naložit do šunkovaru na 48 hodin. Za dva dny při 80 stupních 120 minut vařit a je to.
K domácí šunce patří domácí chleba - jak jinak.
K obědu domácí flíčky s doma uzeným masem a perník z domácí pekárny.
Asi se ze mě stal domácí typ.
K dotvoření té pravé jak jinak než domácí atmosféry jsme si pořídili konvičku s ohříváčkem na čajovou svíčku.
Asi bude pravda, že velkej zadek je základ rodinného štěstí.
Já jsem šťastná!!!
Jé, ty už taky šunkuješ?:-) Zkus paštiku, vynikající.-)
OdpovědětVymazatLOL
OdpovědětVymazatještě, že legrace je s tebou pořád! ;)
OdpovědětVymazat