Jablka pomalu dochází, na moštování už to není, ale dostala jsem recept od kolegyně na moučník, který chutná víc než štrůdl.
Suroviny na těsto:
400 g hladké mouky
1 hera
1 prášek do pečiva
5 lžic cukru moučka
8 lžic mléka
Mouku smícháme s práškem do pečiva, přidáme změklý tuk, cukr, mléko a vypracujeme hladké těsto. Rozdělíme na dvě půlky, mezi které dáme náplň.
Náplň:
1kg strouhaných jablek
2 vanilkové pudinky
1 vanilkový cukr
10 lžic cukru krupice
Potřeme rozehřátým máslem, vejcem nebo mlékem. (Mlékem jsem nezkoušela, máslem nic moc a potřené vajíčkem je báječné).
Pečeme asi na 190° C, aby měl zlatavou kůrku.
Jak dlouho, nevím, ale když je zlatavá kůrka, tak je to vážně akorát.
Jéje, nějak jsem dostala hlad:-)))
OdpovědětVymazatco jsem říkala? - víkendová dobrota ! ;)
OdpovědětVymazatTento komentář byl odstraněn autorem.
OdpovědětVymazat