neděle 10. listopadu 2013

Křehký jablečný moučník


Jablka pomalu dochází, na moštování už to není, ale dostala jsem recept od kolegyně na moučník, který chutná víc než štrůdl.

Suroviny na těsto:
400 g hladké mouky
1        hera
1        prášek do pečiva
5 lžic cukru moučka
8 lžic mléka
Mouku smícháme s práškem do pečiva, přidáme změklý tuk, cukr, mléko a vypracujeme hladké těsto. Rozdělíme na dvě půlky, mezi které dáme náplň.

Náplň:
1kg       strouhaných jablek
2           vanilkové pudinky
1           vanilkový cukr
10 lžic  cukru krupice




Potřeme rozehřátým máslem, vejcem nebo mlékem. (Mlékem jsem nezkoušela, máslem nic moc a potřené vajíčkem je báječné).
Pečeme asi na 190° C, aby měl zlatavou kůrku.
Jak dlouho, nevím, ale když je zlatavá kůrka, tak je to vážně akorát.

3 komentáře: