úterý 22. prosince 2015

Pod pokličkou

Včera zas láteřila paní angličtinářka, že se vůbec neučím. No, neučím. Jak taky, když jsem momentálně zamilovaná do sutaškování a každou volnou chvilku šiju šnůrky s korálkama.
Dostala jsem tedy za úkol, abych ostatním schoolmates vysvětlila, co to sutaškování je.
Ke svému mizernému anglickému výkladu jsem připojila i fotografie a tak pustím pod pokličku i vás.





Tuto techniku velmi dokonale ovládají rusky a jejich výrobky vypadají podstatně jinak než moje.
Nevadí. Mám stále co pilovat. Ostatně od zítra mám dovolenou až do 4. ledna a to je spousta času na zdokonalování se.

Škoda jen, že letos jsem nestihla koupit vánoční dárky.


úterý 15. prosince 2015

Účetnictví

I v tomto předvánočním čase je potřeba se vzdělávat. Tentokrát v Luhačovicích a s tématem účetnictví. Někomu se můžou ježit vlasy už při samotném slově účetnictví. Asi jsem divná, ale já jsem se přihlásila dobrovolně a moc jsem se těšila. První radost mi přineslo, že paní lektorka pochází ze stejné fakulty a stejné koleje. Zavzpomínaly jsme na společné sprchy ve sklepě, kdy frontu polonahých lidí s ručníkem a mýdlem v ruce odděloval od těch úplně nahých sprchujících se jen kousek igelitu. Další radost byla, že všechno co nám paní lektorka říká, vím. Při řešení příkladů jsem si vybavila příklady, které jsem po večerech připravovala pro mé studenty během působení na soukromé obchodní akademii.  
Ještě zítra a jedeme domů. 

čtvrtek 3. prosince 2015

Meditování

Jednou z nejpříjemnějších součástí mého zaměstnání je školení. Školení bývají různá a na různých místech. Někdy jsou příjemná proto, že se člověk dozví nové informace, někdy proto, že se konají na krásném místě, někdy proto, že jsou nudná a nezáživná a v tom případě si stihne přečíst knížku, na kterou doma nemá čas. Tak jako tak jsou spojená s popíjením kávy, vína, šampaňského, panáčků... a tlacháním o pracovních i nepracovních důležitostech. Školení jsou zaměřená na vzdělávání i na rozvíjení osobnosti.

V tomto adventním období se mi poštěstilo zúčastnit se školení s názvem Řízení pracovních kolektivů. Po pročtení si učebních osnov jsem si s sebou vzala knihu a těšila se, že si počtu. Poté co jsem zjistila jméno lektora, jsem pochopila, že na knihu nebude čas. Výuka začala testem s názvem EGOGRAM (Struktura vaší osobnosti) a  ukázalo se jaké je naše EGO - jak jsme ovlivněni výchovou, jaké máme dospělé ego. Pak následoval test analyzující naší pracovní motivaci a pak meditování na žíněnkách v tělocvičně při meditační hudbě a klidném hlubokém hlasu pana lektora. 

Zabývali jsme se i hledáním osobní síly. Musím říct, že tímto tématem se v posledních dnech zabývám hodně. A tak jsem si dokonce poznamenala i pár bodů z anamnézy osobnosti. Tady jsou:
1. Postavit se pevně nohama na zem.
2. Pročistit vztahy od narození až po současnost.
3. Otevřít prostor k původní rodině.
4. Hledat příčiny problémů ve vztazích z dětství.

Možná jsem trochu předběhla dobu, ale rozhodla jsem se "pročistit" asi před měsícem. Dlouho jsem o tom přemýšlela, radila se a rozhodovala. Teď to období probíhá. Držte nám palečky!

úterý 1. prosince 2015

Advent

Letošní přípravu na  rozsvícení adventní svíčky jsme si užili. Pájík vyzdobil obývák a adventní věnec.






 Dokonce i upéct cukroví jsme stačili.


A ještě se musím pochlubit, jak piluju sutaškování.