středa 21. října 2015

Podzim

Nádherné období plné barev, které mám nejradši.
Také období, kdy mám narozky.
Dostávám dárky.  
Jezdím do Prahy a kupuju si dárky.
 

Nakupuju na farmářském trhu a začínám jíst zdravě.
Chodím do divadla.
Na kávu.


Háčkuju s Karlem.
Zvu si kominíky.



A konečně končí práce na zahradě a můžu si užívat teplo domova a ruční práce všeho druhu.

sobota 10. října 2015

Adelaide

Butik Adelaide, kam mě zavedla Pavlínka se stal v mém životě zlomovým. Překonala jsem veškerou lakotu a koupila si do té doby nejdražší kousky oblečení. Od té doby už jsem skoro přestala být lakomá. Bohužel mám návštěvy tohoto butiku od  Pájíka zakázané. Když jsem včera ráno šla Vodičkovou ulicí a potkala paní celou Adelaidovou, přišlo mi to jako znamení, že bych měla. Ano, byla to paní prodavačka a i když ještě neměla ani otevřeno, oblékala mě téměř do všech modelů, které mají. Nešlo odolat.



úterý 6. října 2015

O zvířátkách a zvířatech


Už jsem jednou zmiňovala, že kromě osmáka degu, jsem si nikdy žádné zvířátko nepořídila. 
Dětství jsem prožívala na školním statku, kde byly dva obrovské kravíny, jeden prasečák. Na našem dvorku pobíhalo hejno slepic, kohout, prase Petr, býčci Radek a Tomáš a v králíkárně spousta českých strakáčů. Samá užitečná zvířena. I po přestěhování se „do civilizace“ v mých deseti letech, rodiče farmaření neopustili. Malinký dvoreček slepicím kompenzovali pastvou na trávníku na ulici. Na býčky už nebylo místo a tak je nahradili brojleři, kachny, husy, prasátka. Pejsek i kočička byli zařazení v kategorii neužiteční a tudíž nepotřební.
O to víc mě překvapilo, že po odstěhování mojí sestry a brzy i mém, se najednou objevil kocourek Mourek, po něm další Mourek a další a nakonec kočička Mourinka. Koloběhem života jsem se k Mourince přistěhovala já a najednou přibyl Karel. Aby toho nebylo málo, vstoupily do našeho zvířecího života dvě pejsky Jessie a Cindy.
V pátek přijel synek s kamarádkou a Čendou.
Čenda je pejsek podivuhodné rasy připomínající jezevčíka s papilonskýma ušima. Děti povečeřely a vyrazily do světa. Čenda plakal. Zkoušela jsem psí bonbónky. Marně. Vzala jsem ho do náruče a chovala na miminko. Olízal mi nos a spokojeně usnul.
Karel nebyl psí návštěvou nadšený a Mourinka byla silně znepokojená. Chvíli to vypadalo, že se díky společnému nepříteli skamarádí. V sobotu už jsem si připadala jako zkušený chovatel. 
V neděli mi bylo líto, že Čenda odjíždí.