pondělí 20. dubna 2015

Freeform crochet

Ten pinterest!

Jak tam jsou úžasné věci!

Nejprv jsem se rozhodla, že budu vyrábět háčkované šperky. To byl hlavní důvod, proč jsem pohnula s kabátem, protože výroba šperků měla být odměna za dokončení. Koupila jsem si bavlněnou přízi – černou – pro začátek. Asi to nebyla nejšťastnější volba – špatně vidím. Pak jsem zas zjistila, že neumím udělat oblouček... a došel elán.

Jenže jsem na pinterestu našla olgemini a freeform crochet. Jaký je mezi tím rozdíl, nevím. Ale je to nádherné! To se musím naučit! Zbytek večera jsem trávila hledáním návodů. 
A teď už trénuju.




Už od rána se těším na večerní háčkování.

pátek 17. dubna 2015

Festival FINÁLE

Dostala jsem nabídku k návštěvě Festivalu FINÁLE. Koná se každý rok, i když ne vždy se ho účastním. Koukla jsem do programu a zjistila, že přijede Maruška Doležalová s autorským čtením svého blogu Kafe a cigárko. Kromě Marušky i autorské čtení blogu 1000 věcí, co mě serou. Ožila jsem a dostala nápad, že budu psát věci, které mně dělají radost. Každý den!
Přece mám radost z každého dne. Rychle domů, nakrmit kočky, zalít zahrádku, plení dnes vypustím, obalit a usmažit včera uvařený  květák, večeře, vyžehlit a poskládat vyprané prádlo…. a k počítači. Zkontrolovat poštu, blog, pinterest. … a myšlenky jsou v háji. Nevěděla jsem jak začít ani jak pokračovat. Dobrá, začnu zítra a budu si dělat poznámky během dne.  Koukala jsem tupě na prásk a šla spát. Ráno vstávám v pět. Ach jo!
Ale stihla jsem se pokochat zahrádkou s foťákem v ruce.