sobota 31. ledna 2015

Činoherní klub

Těšili jsme se od Ježíška.
A dočkali jsme se. Nastrojili, navoněli a vyrazili do Prahy. Samozřejmě s řádným předstihem, co kdyby cestou byla nějaká kolona. Nebyla a my měli dostatek času. Tradičně jsem navštívila oblíbenou obuv Šotek a Vašíkovi jsem musela ukázat restauraci Kredenc. 

Zas jsme nezůstali jen u kafíčka, ale kdo by odolal.



Procházkou kolem VŠE  a nádherných vinohradských vil jsme došli až do ulice, kde je všechno možné.

Ale my jsme sem nešli kvůli vykřičeným domům ani kabaretům, ale za kulturou.

Představení se jmenovalo LÉDA - manželskonemanželská povídka, hlavní roli hrál pan Nárožný, Nela Boudová, Ondra Vetchý a Dana Černá a my si moc užívali.

Na Václaváku bylo takhle pozdě 
v noci lidí jako na Václaváku a skutečně to tam žilo až jsem se trochu (vlastně docela dost) bála.

Vyzvedli jsme si auto a kolem půlnoci jsem už v pelíšku přemýšlela, jak hezký den jsme prožili.






sobota 17. ledna 2015

Evropské hlavní město kultury

Slavnostní zahájení bylo opravdu nádherné. Čtyři průvody stejně  jako čtyři řeky, které protékají městem, došly na náměstí. A pak začala velkolepá show při které se rozezněly zvony, které se po sedmdesáti letech vrátily do katedrály.









Večer byl už hotový ledový bar i ledové sochy.




otvíráme Plzeň

Naše zlatá Plznička vyhrála titul evropského hlavního města kultury. Akci vzal do ruky Petr Forman a všichni věříme, že si celý rok budeme kulturně užívat. 
Dnes to vypukne. 
A přípravy finišují.





 Město už od rána je plné kejklířů, artistů, umělců...

 

 Akademický sochař František Bálek připravuje na dnešní večer ledový bar 
 ve Smetanových sadech. 






 Velkoplošné obrazovky jsou umístěné na různých místech centra města. 
V tomto případě před budovou muzea.

 Rovněž pivní stany jsou na každém rohu. 


 
 











 A plánují se i další akce, které se v letošním roce uskuteční.









 Tady jsem kdysi měla maturák, teď sem chodím na koncerty.

 Těším se na večer, 
koukněte na ČT 2, kde poběží přímý přenos.

neděle 4. ledna 2015

Domácí pekárna

Po silvestrovské oslavě došel kromě sampíčka i chleba.
Nastal tak pravý čas na vyzkoušení pekárny. Ač jsem postupovala podle návodu, někde se stala chyba. Možná ještě nadbytek bublinek v hlavě.

Dnes jsem našla dostatek odvahy na další pokus.



 Strýček google radil dát do jednoho rohu sůl, do druhého cukr, do třetího kmín a do středu udělat důlek a nasypat lžičku sušeného droždí.
 Hnětení i kynutí vypadalo nadějně.

Využila jsem toho, že za nás pracují stroje a udělala lehkou inventuru Merina. Postihla mě kytičková mánie, ale o tom až příště.


Mohl být sice shora tmavší, ale oproti minulému dopadl podstatně lépe.



Příště dám víc soli, ale i tak chutná báječně.